Mainos

Alkon lakon peruuntumiselle varmistus

Alkon myyjien työehtosopimusta koskeva kiista on ratkaistu. Alkon liikeväen liiton jäsenistä 85,6 prosenttia äänesti sovittelutuloksen puolesta. Äänestykseen osallistui 80,2 prosenttia 1480 jäsenestä.

Myyjiä edustava liikeväen liitto vei tiistain vastaisena yönä saavutetun ratkaisun jäsenäänestykseen. Tulos piti ilmoittaa valtakunnansovittelijan toimistoon kello 19 mennessä. Jäsenistön kanta oli odotettu sen jälkeen, kun liikeväen liiton hallitus oli hyväksynyt ratkaisun yksimielisesti. Hylkääminen olisi edellyttänyt kahdenkolmasosan enemmistöä ja merkinnyt lakon alkamista huomisaamuna kello 6.

Ratkaisu takaa työntekijäliitolle sopimusoikeudet ja vanhoille työntekijöille keskeisten etujen säilymisen. Sen sijaan uudet myyjät joutuvat tinkimään jatkossa palvelussuhteensa ehdoista. Osapuolet sopivat lisäksi, että Alkon palkkausjärjestelmän uudistuksesta neuvotellaan yhteisessä työryhmässä lokakuun loppuun mennessä. Ilman sopua lakon oli määrä alkaa jo tiistaiaamuna. Työtaistelu olisi sulkenut kaikki noin 250 Alkon vähittäismyymälää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.