Mainos

Alkon lakko päättyi lyhyeen

Työehtosopimus on tupon mittainen, mutta palkankorotuksiltaan hieman sen yli menevä. Alkon liikkeet ovat avautuneet päivän kuluessa.

Alkon yöllä alkanut lakko on päättynyt. Osapuolet ovat hyväksyivät aamupäivällä piirisovittelija Esa Lonkan toisen sovintoesityksen. Lakon sovittelu kesti läpi yön, kaikkiaan lähes 18 tuntia.

Ensimmäisen esityksen Lonka jätti aamuyöllä viiden aikaan ja toisen aamupäivällä.

Lakko alkoi puolilta öin lakkoilmoituksen mukaisesti. Lakko sulki myymälöisen lisäksi myös aluetoimistot ja pääkonttorin. Työtaistelun piirissä olivat STTK:laisiin Alkoholikaupan ammattiliittoon ja Alkoholialan toimihenkilöihin kuuluvat noin 2 000 työntekijää. Kaikki myymälät on saatu päivän aikana auki.

Palkankorotustasoa koskevien kysymysten ohella työehtosopimukseen pääsyä vaikeuttivat erimielisyys alalle sovellettavasta työehtosopimuksesta. Työnantaja halusi tilalle enemmän muita kaupan alan työehtoja vastaavan sopimuksen. Alkon palkat ovat kaupan palkkoja paremmat.

Osapuolten välille neuvotellut työehtosopimukset ovat tulosopimuksen mittaisia, mutta palkankorotuksiltaan hieman sen yli meneviä.

Työntekijäpuolella oltiin tyytyväisiä mm. osa-aikaisten aseman parannuksiin ja työnantajapuolella uusiin työaikajoustoihin.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 03.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.