Mainos

Alkon asiakkaat odottelevat viina-alea

Monissa Alkoissa on tänään ollut tavallista hiljaisempaa, sillä asiakkaat odottelevat jo maanantaista hinnanlaskua.

Hyllytkään eivät enää ole aivan täysiä. Niin Alkoissa kuin keskiolutta myyvissä liikkeissäkin on viime päivinä jouduttu tarkkaan harkitsemaan, kannattaako hyllyjä täydentää. Myös myymättä jääneiden pullojen hinta laskee maanantaina ja hintatappio jää kauppiaan maksettavaksi.

- Tänään on loppumetreillä huomattavaa asiakasmäärän hiljenemistä tapahtunut. Hyllyissä tapahtuu ennen maanantaita lievää tyhjenemistä, mutta täysin tyhjäksi ne eivät mene missään tapauksessa, sanoo myymäläpäällikkö Timo Supponen Vantaan Tammiston Alkosta.

Keskiolutkauppiaat ovat varautuneet hyvin eri tavoin hinnanlaskuun. Joissakin paikoissa hyllyt ovat jo lähes tyhjiä, toisaalla ei pullorivistössä juuri aukkoja näy. Vaikka pulloja jäisi hyllyyn, maanantaina ei kaupoissa ole tarjolla kahdenhintaisia juomia.

- Jos kauppiailla on vielä vanhaa eli korkeamman veron aikana hankittua varastoa, kyllä he joutuvat sen myymään normaalihinnalla, sillä kukapa sitä ostaisi kalliimmalla, toteaa johtaja Reijo Virtanen Tullihallituksen verotusosastolta.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä panimoiden, viinatehtaiden ja myymälöiden välillä nähdään ennennäkemätön kuljetusralli. Laki nimittäin ei salli, että tavaroita olisi siirrelty etukäteen liikkeisiin. Vero määräytyy sen mukaan, milloin juomat lähtevät tuotantolaitokselta. Ja alkoholijuomaverolaki muuttuu vasta maanantaina.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 27.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.