Mainos

Alkolukko pysäyttää nettikänniääliön?

Alkoholin aiheuttamia sosiaalisia haittoja leviää jatkuvasti verkkoon. Bileriitojen ja loppuillan kömpelöiden iskuyritysten tilalle ovat tulleet Facebook-tölväisyt ja seuraavana aamuna morkkista aiheuttavat kaveripyynnöt.

Apuun on viimeisimpänä tullut alkolukko-ohjelma Social Media Sobriety Test, joka testaa käyttäjän selväpäisyyden ennen kirjautumista yhteisöpalveluihin kuten Facebookiin.

Puoli minuuttia on vaikea aika

Kokeilun perusteella testit ovat vaikeita, oli sitten päihtynyt tai ei. Pyrkiessäni Facebokiin ohjelma pyytää minua arvioimaan, kuinka pitkä aika on 30 sekuntia. Epäonnistun kolme kertaa peräkkäin, vaikka virhemarginaali on viisi sekuntia.

Toisessa testissä pitää kirjoittaa aakkosia käänteisessä järjestyksessä. Pääsen suunnilleen g:n kohdalle, kun minuutin aikaraja umpeutuu. Puolustuksekseni totean, että suomenkieliselle käyttäjälle ei ole tarjolla omia aakkosia.

Kolmannessa testissä hiiren kursoria tulee pitää liikkuvan ympyrän sisällä. Tässä sentään onnistun.

Gmail päästää helpolla

Myös Gmail-sähköpostiin saa kytkettyä päälle alkolukon. Se löytyy Gmailin asetuksista Labs-osiosta, jossa käyttäjälle on tarjolla paljon muitakin kokeellisia ominaisuuksia.

Laitan alkolukon asetuksista päälle sen vaikeimman tason. Yrittäessäni lähettää sähköpostia minua pyydetään suorittamaan viisi laskutoimitusta minuutin aikana.

Laskutoimitukset ovat aivan liian helppoja. Itse alkolukkokin vaikuttaa siltä, että se on tehty minuutissa.

Googlen koodareilta olisi odottanut parempaa.

Harmittomia leluja?

Netin alkolukko-ohjelmat ovat yksi osa netin moninaisten hupiohjelmien jatkumoa. Virtuaalisia alkolukkoja tuskin kukaan oikeasti käyttää, eivätkä ne ole edes kovin viihdyttäviä.

Tästäkin huolimatta Social Media Sobriety Test on noteerattu uutistoimisto AFP:tä myöten.

Ohjelman yhteydessä mainostetaan siitä vastaavan Webroot-yhtiön maksullisia tietoturvaohjelmistoja. Ainakin heidän markkinointiväellään oli kampanjaa suunnitellessaan kirkkaat ajatukset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.