Mainos

Alkoholiveron nousu ei aiheuta ruuhkia Alkon kassoilla

Alkoholivero pomppaa torstaina kymmenen prosenttia ylöspäin, mutta Alkon hyllyjen välissä on hiljaista. Tuleva veronkorotus ei ole aiheuttanut ryntäystä alkoholimyymälöihin.

- Näppituntuma on, että aika maltillista on ollut, arvioi Alkon viestintä- ja markkinointijohtaja Mika-Pekka Miettinen.

Miettisen mukaan veronkorotus saattaa kuitenkin vilkastuttaa myyntiä lähipäivinä. Yleensä viikon alku on Alkossa kaikkein hiljaisinta aikaa.

Tänään iltapäivällä Helsingin Hietalahden myymälä oli lähes tyhjä. Viiniostoksille tullut Pekka Konttori on ehtinyt harmistua uudesta veronkorotuksesta, mutta hän yllättyy kuullessaan, että muutos tulee voimaan jo tällä viikolla.

- Tulin ostamaan vain yhtä pulloa espanjalaista kuohuviiniä, mutta nytpä ostankin vähintään kuusi: vaimolle kanssa, Konttori innostuu.

Hän kertoo matkustavansa paljon, mutta tähän saakka viiniä ei ole vielä tarvinnut kantaa mukana Suomeen.

- Jatkossa tuon ihan varmasti - kunnes sitten huomaan, ettei se kovin paljon noussutkaan. Tässä vaiheessa se on psykologinen juttu.

Myynti miinuksella

Viimeksi alkoholiveroa nostettiin vuoden alussa. Veronkorotukset vaikuttavat eniten väkevien juomien hintaan, mikä voi osaltaan lisätä mietojen juomien suosiota. Mika-Pekka Miettisen mukaan tuleva veronkorotus ei ole vaikuttanut erityisellä tavalla minkään tuoteryhmän menekkiin.

- Nythän litramääräinen myynti yleisesti ottaen on miinuksella. Sitä samaa latua mennään, hän kertoo.

TNS Gallupin seurannan mukaan suomalaiset juovat alkoholia hieman aiempaa vähemmän. Juomia kannetaan kuitenkin kotiin entistä enemmän matkoilta. Miettisen mukaan laivoilta kärrättävät long drink -juomat ovat Alkon myynnissä pahasti miinuksella, mutta miedot viinit ovat pysyneet plussan puolella.

- On erittäin mielenkiintoista seurata, mitä tulee jatkossa tapahtumaan, koska hintaero Suomen ja Viron välillä eittämättä nyt kasvaa.

(MTV3- STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.