Alkoholiveroalennus painoi kuluttajahintoja

Alkoholiveron alennus laski kuluttajahintoja viime kuussa puoli prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Inflaatio oli maaliskuussa -0,5 prosenttia. Edellisen kerran inflaatio oli miinusmerkkinen lokakuussa 1955.

Alkoholiveron alennus laski kuluttajahintoja viime kuussa puoli prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Tilastokeskuksen mukaan inflaatio oli maaliskuussa -0,5 prosenttia.

Kuluttajahintojen lasku on erittäin poikkeuksellista, sillä edellisen kerran inflaatio oli miinusmerkkinen lokakuussa 1955.

Myös helmikuusta maaliskuuhun hinnat laskivat 0,3 prosenttia, mikä johtui lähes pelkästään alkoholin halpenemisesta. Vuoden takaiseen verrattuna alkoholijuomien halpeneminen alensi kuluttajahintoja 0,8 prosenttiyksikköä ja korkojen lasku 0,5 prosenttiyksikköä.

Polttonesteiden halpeneminen viime vuodesta hillitsi inflaatiota 0,3 prosenttiyksikköä ja lentomatkojen hintojen lasku 0,2 prosenttiyksikköä. Eniten vuoden takaisesta kallistuivat kulttuuri- ja vapaa-ajanpalvelut, asuntojen hinnat sekä vuokrat.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 14.04.2004)

Lue myös:

    Uusimmat