Mainos

Alkoholiongelma saa edelleenkin muhia työpaikalla

Päihdeongelmiin puututaan työpaikoilla usein liian myöhään. Työterveyslaitoksen asiantuntijan mukaan työterveyshuoltoon ohjataan yhä ihmisiä, joiden alkoholiongelma on saanut vaikeutua vuosikausien ajan. Tällöin työkyvyn palauttaminen ei aina onnistu.

Monelta työpaikalta puuttuvat yhteiset pelisäännöt, miten ehkäistä päihdeongelmia. Työterveyslaitos on julkaissut oppaan, josta saa mallin päihdeohjelman tekemiseen työpaikoille.

Erityisasiantuntija Leena Hirvonen sanoo, että työntekijät suhtautuvat myönteisesti päihteistä ja niiden sopivasta käytöstä puhumiseen. Hirvosen mukaan työpaikan johdon asenne on ratkaisevan tärkeää, kun työpaikalle luodaan säännöt alkoholihaittojen ehkäisystä.

Työikäisistä suomalaismiehistä 40 ja naisista lähes 20 prosenttia on alkoholin riskikäyttäjiä. Riskikäyttöä on humalahakuinen juominen, säännöllinen muutaman annoksen tissuttelu päivittäin ja runsas viikoittainen juominen

Kaikista näistä tavoista seuraa terveyspulmia. Alkoholi huonontaa unen laatua ja mielialaa. Alkoholi altistaa sairastumiselle tai pahentaa tautia noin 60:n eri sairauden kohdalla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.