Mainos

Alkoholin välittäminen alaikäisille halutaan kuriin

Alkoholin välittäminen alaikäisille huolestuttaa pääkaupunkiseudun kuntia. Helsingissä ja Vantaalla on meneillään tehokampanja, jonka tarkoituksena on muistuttaa, että alkoholin välittäminen alaikäisille on laitonta.

Yleisimmin alkoholia välittävät täysi-ikäiset nuoret, mutta joka neljäs alkoholia käyttävien lasten vanhemmista pitää pullon välittämistä omalle lapselle ilmaisuna oikeanlaisesta välittämisestä. Välittäjiä harvemmin syyllistetään, sillä nuorten uskotaan saavan päihteitä joka tapauksessa niin halutessaan.

Alkoholin välittäminen alaikäisille on kuitenkin lain mukaan kiellettyä, vaikka kyseessä olisivat lapsen omat vanhemmat. Erityisesti rangaistavaa välittäminen on silloin, kun hakija pyytää nuorelta välityspalkkiota.

Kuitenkin alkoholin saatavuuteen vaikuttamisen on todettu olevan tehokkain keino vaikutettaessa alkoholin käyttöön.

Välittäjät -kampanja on Helsingin kaupungin Puutu Nyt! -hankkeen ja Vantaan kaupungin Vantaa Välittää -hankkeiden yhteistyössä suunnittelema kampanja. Hankkeiden tavoitteena on alaikäisten päihteiden käytön vähentäminen.

Vähittäismyymälöissä ja busseissä näkyvien julisteiden lisäksi kampanjaan liittyvät kassatarrat, jotka kehottavat välttämään välittämistä alaikäisille.

Eilen julkaistu Nuorten terveyskysely paljasti, että suomalaiset nuoret juovat aiempaa vähemmän. Kyselyn mukaan kovaan humalaan kerran kuussa itsensä juovien 14-vuotiaiden tyttöjen määrä on tällä vuosikymmenellä laskenut kymmenellä prosentilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.