Mainos

Alkoholin matkustajatuonti rajussa kasvussa

Kuva: Lehtikuva.

Viron viinaralli on edelleen kiihtynyt kesän aikana. Alkoholin matkustajatuonti on tammi-elokuussa kasvanut yli kymmenen prosenttia viime vuodesta. Ulkomailta rahdatun alkoholin määrä ylittää jo selkeästi esimerkiksi ravintoloiden alkoholimyynnin.

Matkustajatuontia kiihdyttävät alkoholiveron korotukset, joita hallitus on tehnyt viime vuoden ja tämän vuoden alussa. Lokakuussa on vuorossa kolmas veronkorotus lyhyellä aikaa.

Alkoholin kallistuminen vähentää Alkon myyntiä jo toisena vuonna peräkkäin. Alkon myynti on pudonnut tammi-elokuussa lähes kolme prosenttia. Eniten on vähentynyt väkevien viinojen menekki, mutta myös viinien ja kuohujuomien vuosia jatkunut kulutuksen kasvu on taittunut alaspäin.

Tästä huolimatta Alko ei ole lähtenyt lomautusten tai myymäläverkoston supistamisen tielle.

- Olemme keskittyneet kehittämään ketjumaisen liiketoimintamme prosesseja, tilauksia, tavaravirtoja ja niin edelleen. Haluamme pitää kiinni jatkossakin hyvästä asiakaspalvelusta, sanoo toimitusjohtaja Jaakko Uotila.

Alkon johtaja varoo antamasta suoria neuvoja poliitikoille, mutta matkustajatuonnin lisääntymistä pitää hänen mukaansa arvioida nyt tarkasti.

- On syytä katsoa, miten matkustajatuonnille käy lokakuun veronkorotusten jälkeen, Uotila sanoo.

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 4.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.