Mainos

Alkoholin matkustajatuonti rajussa kasvussa

Alkoholin matkustajatuonti on kiihtynyt kesällä, ja se kasvaa yli kymmenen prosenttia viime vuodesta. Suomeen rahdatun alkoholin määrä ylittää jo selvästi esimerkiksi ravintolamyynnin.

Viinarallia kiihdyttävät hallituksen tekemät kolme veronkorotusta, joista äskeisin tulee voimaan lokakuussa. Alkon toimitusjohtajakin kehottaa jo poliitikkoja harkitsemaan veronkorotusten mielekkyyttä.

- Alkoholijuomien matkustajatuonnin kasvua kannattaa seurata hyvin tarkasti ja tehdä päätöksiä mahdollisista veromuutoksista sen pohjalta. Tässä kannattaa olla varmasti hyvin tarkkana, toimitusjohtaja Jaakko Uotila Alkosta sanoo.

Alkon myyntimäärät putoavat jo toista vuotta peräkkäin, mutta Alko ei ole lähtenyt lomauttamaan myyjiään. Säästöjä haetaan mieluummin tavaravirtojen kuljetuksista ja tilauksista.

- Siellä on vielä paljon tehokkuutta saatavissa, ilman että se näkyy millään tavalla asiakaspalvelussa, ja asiakaspalvelusta haluamme pitää kiinni, Uotila sanoo.

Suomessa on Euroopan korkein olutvero; se on viisi kertaa suurempi kuin esimerkiksi Virossa. Panimoala pelkää, että matkustajatuonnin kasvu vaarantaa sen työpaikkoja.

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 4.9.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.