Mainos

Alkoholin kulutus jatkaa kasvua

Suomalainen käytti viime vuonna alkoholiin noin 4.000 markkaa. Kasvua keskimääräiseen kulutukseen on toissavuodesta kertynyt 167 markkaa.

alkoholi

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskuksen Stakesin mukaan eniten rahaa viinaan käytettiin Lapissa ja Uudellamaalla, vähiten Pohjanmaalla. Kaikkiaan rahaa alkoholiin paloi viime vuonna 20,2 miljardia markkaa.
Alkoholin kulutus on Stakesin mukaan kasvussa koko maassa. Suomessa juotiin viime vuonna noin yhdeksän litraa absoluuttista alkoholia henkeä kohti, mikä on 1,7 prosenttia kasvua edellisvuoden kulutukseen.
Alkoholia käyttää aikuisväestöstä lähes 90 prosenttia. Suurkuluttajia on arvioitu olevan 25.0000-500.000 eli 6-12 prosenttia aikuisista. Raittiiden miesten osuus on noin 10 ja naisten noin 14 prosenttia kaikista 18 vuotta täyttäneistä.
Raittiiden naisten osuus on pienentynyt huomattavasti sitten 70-luvun, jolloin noin 40 prosenttia naisista ilmoitti olevansa raittiita.
Huumausaineiden käyttö on keskittynyt sitä vastoin nuorten ja nuorten aikuisten ikäluokkaan. 15-24-vuotiaista useampi kuin joka viides on kokeillut kannabista. Käytön yleisyys on kaksinkertaistunut vuodesta 1995.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.