Mainos

Alkoholin hinta nousi

Alkoholijuomien vähittäismyyntihintoihin on tehty keskimäärin 0,4 prosentin hinnankorotus. Uudet hinnat tulivat voimaan Alkon myymälöissä tämän viikon alusta. Alkon valikoimissa olevista noin 1200 juomasta noin 250:n hinta nousi. Alkon hinnoittelupäällikkö Maija Salon mukaan hintojentarkistukset ovat maltillisia.

-Hintojen korotukset tai laskut ovat tuotekohtaisesti keskimäärin markan tai kahden luokkaa. Pääasiassa hintamuutokset selittyvät dollarin valuuttakurssimuutoksilla sekä tavarantoimittajien hinnoittelun tai logistisen ketjun muutoksilla, hinnoittelupäällikkö Salo sanoo.

Suomalaisten suosikkijuomista hinnannousu kohdistui mm. DryVodkaan, minkä hinta kohosi 91 markasta 92 markkaan. Merkittävimmät tuotekohtaiset hinnannousut ovat trendikkäissä ja vähän kalliimmissa espanjalaisissa viineissä, joihin pantiin hintalisää korkeimmillaan 15 markkaa per pullo.

Likööripuolella nousi eniten Kolibri-sarjan tuotteet, noin kolme markkaa pullolta. Myös kotimaiset panimot ovat korottaneet keskioluen hintaa. Karjala, Koff ja Lapin Kulta kallistuivat 6,60 markasta 20 penniä, Karhun hinta nousi 10 penniä.

Tätä nykyä tavarantoimittajat ja Alko voivat tarkistaa alkoholijuomien hintoja kolme kertaa vuodessa. Viimeisen vuoden sisällä merkittävin hinnantarkistus tehtiin vuoden 1999 alussa, jolloin vähittäismyyntihinnat nousivat reilun prosentin verran.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.