Mainos

Alkoholimyynnistä kaivataan myyntivalttia kyläkaupoille

Lähes 300 päivittäistavarakauppaa joutui lopettamaan toimintansa viime vuonna. Lopettaneista kyläkauppoja oli reilut sata. Päivttäiskauppatavarayhdistys on huolissaan jäljellä olevien kyläkauppojen tulevaisuudesta, koska rahaa ei kauppiailta löydy aina edes lakisääteisiin investointeihin.

Kyläkauppojen myynti on laskenut viiden vuoden aikana noin miljardilla markalla.

Lähiaikojen suurin investointi on kassajärjestelmän päivitys eurokuntoon. Päivittäistavarakauppayhdistyksen mukaan lähivuosien aikana kunnostusta vaatii noin 300 myymälää. Keskimääräinen investointitarve on 600 000 markkaa. Lähinnä uusimista kaipaavat kylmälaitteet ja polttoainetankit. Yhdistys on esittänyt kauppa- ja teollisuusministeriölle investointitukijärjestelmää, jossa yhteiskunta korvaisi näistä investoinneista puolet.

Päivittäistavarakauppiaat ovat esittäneet haja-asutusalueiden palveluiden turvaamista pohdittavaksi ministeriöiden maaseutupolitiikan yhteistyöryhmässä.

Useat kyläkaupat toimivat jo esimerkiksi posteina ja lääkejakelijoina. Nyt päivittäistavarakauppayhdistys ehdottaa mm. alkoholin myynnin sallimista asiakkaiden houkuttelemiseksi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.