Mainos

Alkoholilain uudistuksen lykkäys ei miellytä päihdetyöläisiä

Ehkäisevän päihdetyö -järjestö EHYT ry kritisoi hallituksen päätöstä siirtää alkoholilain kokonaisuudistusta. Käytännössä se tarkoittaa, ettei esimerkiksi ravintoloiden anniskeluaikoihin puututa tällä hallituskaudella.

− On outoa, että samalla kun julkista taloutta pyritään tasapainottamaan rajuinkin menoleikkauksin, alkoholista aiheutuviin kustannuksiin ei olla valmiita puuttumaan, EHYT ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi sanoo.

− Jos alkoholinkulutuksemme saataisiin laskettua lähemmäs Ruotsin ja Norjan tasoa, se merkitsisi arviolta 1–2 miljardin euron vuotuista säästöä. 

Monella negatiivisia kokemuksia

Keskustelu alkoholin haitoista ja sääntelystä on käynyt välillä kiivaana. EHYT ry:n teettämän kyselyn tulosten perusteella keskustelu tuskin hiipuu jatkossakaan.

Kyselyn mukaan suurin osa suomalaisista on kokenut lähipiirissään, töissä tai asuinalueellaan alkoholiin liittyviä haittoja.

Lähes puolet kyselyyn vastanneista kertoi alkoholin vaikuttaneen negatiivisesti parisuhteeseen, perheeseen ja lapsiin. 28% vastanneista oli törmännyt alkoholiin liittyvään väkivaltaan tai sen uhkaan.

Alkoholin sääntely jakaa mielipiteitä. Puolet vastaajista ei pitänyt nykyisiä alkoholirajoituksia liian tiukkoina. 44 prosenttia sen sijaan koki, että alkoholin saatavuus ja käyttö on turhan rajoitettua.

Kyselyn mukaan 80 prosenttia suomalaisista piti alkoholista aiheutuvia haittoja Suomessa merkittävinä.

TNS-Gallupin tekemään kyselyyn vastasi 13.–18.6.2014 1 085 suomalaista. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.