Mainos

Alkoholijuomia vastaisuudessa vasta aamuyhdeksältä

Myyntipaikan on itse huolehdittava siitä, ettei alkoholijuomia myydä asiakkaille ennen aamuyhdeksää. Myyntiaika loppuu tuttuun tapaan iltayhdeksältä.

Alkoholijuomien myynti saa vastaisuudessa alkaa vasta kello yhdeksältä aamulla. Ennen kioskit, kaupat, huoltoasemat sekä tilaviinimyymälät ovat saaneet aloittaa alkoholin myynnin kello seitsemältä. Myös Alko Oy:n vähittäismyymälät sekä anniskeluravintolat saavat aloittaa myynnin aamuyhdeksältä.

Myynti tulee vanhaan tapaan lopettaa kello 21. Alkoholijuomien myyntiaikaa koskeva asetus astuu voimaan ensi kuun alusta.

Liikkeiden ei tarvitse lukita tai eristää alkoholijuomia myyntiajan ulkopuolella. Myyntipaikan on kuitenkin itse huolehdittava, ettei alkoholijuomia osteta sallittujen kellonaikojen ulkopuolella. Myös erilaisia teknisiä ratkaisuja voidaan tehdä valvonnan helpottamiseksi.

Yhdenmukaisella aloittamisajalla halutaan korostaa, että myös keskioluen vahvuiset juomat ovat alkoholijuomia. Asetus ei koske täten mietoja juomia, kuten ykkösoluita, mietoja siidereitä eikä long drink -juomia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.