Mainos

Alkoholiin liittyvä rikollisuus kasvanut

Maaliskuinen alkoholiveron lasku ei selitä kokonaan rikosten lisääntymistä, sillä alkoholiin liittyvä rikollisuus kasvoi reilusti jo ennen kuin veroa laskettiin.

Alkoholiin liittyvä rikollisuus on ollut tänä vuonna runsaampaa kuin vuotta aiemmin. Esimerkiksi rattijuopumuksia sekä pahoinpitely- ja henkirikoksia on ollut kevään aikana viimevuotista enemmän.

Osasyynä muutokseen voi olla maaliskuinen alkoholiveron lasku. Se ei kuitenkaan voi olla ainoa syy, sillä rikollisuus kasvoi reilusti jo tammi-helmikuussa ennen kuin veroa laskettiin.

Kevään aikana kasvua on ollut erityisesti rattijuopumuksien määrässä. Rattijuopumusrikoksia ilmoitettiin maalis-toukokuussa poliisille yhteensä noin 7000, kun vastaava luku oli viime vuonna reilut 6000.

Myös henki- ja pahoinpitelyrikoksia on ollut entistä enemmän. Näissäkin rikostyypeissä alkoholilla on yleensä osuutta asiaan. Henkirikoksia ja niiden yrityksiä ilmoitettiin tammi-toukokuussa poliisille yhteensä noin 220. Viime vuonna vastaava määrä oli noin 190.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.