Mainos

Alkoholihaitat huipussaan

Alkoholisairauksien hoitojaksot sairaaloissa ja terveyskeskuksissa ovat alkoholin halpenemisen seurauksena kasvaneet parissa vuodessa noin 14 prosenttia.

Alkoholin kulutus ja haitat kohosivat viime vuonna suuremmiksi kuin koskaan aiemmin. Alkoholisairauksien hoitojaksot sairaaloissa ja terveyskeskuksissa ovat kasvaneet noin 14 prosenttia vuoteen 2003 verrattuna. Sairaaloiden ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kirjattiin viime vuonna runsaat 37 300 hoitojaksoa, joiden pää- tai sivudiagnoosina oli alkoholisairaus. Kasvua edelliseen vuoteen oli hieman yli kaksi prosenttia.

Alkoholisairauksien hoitojaksoja oli eniten 45-64 -vuotiaiden ikäryhmissä. Erityisesti pitkäaikaiseen alkoholin käyttöön liittyvien maksasairauksien sekä psykoosien hoitojaksot ovat lisääntyneet selkeästi. Miesten osuus hoitojaksoista oli 80 prosenttia.

Alkoholijuomia kulutettiin viime vuonna 10,5 litraa asukasta kohden. Kulutus oli sadan prosentin alkoholina runsaan litran korkeampi kuin vuonna 2003 ennen veronalennusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.