Mainos

Alkoholi, tupakka, makeiset ja bensiini kallistuvat

Hallitusneuvotteluissa väännettiin tänään kättä pitkälle iltaan säästöistä ja yhä auki olevista kohdista. Valtion kassaa paikataan muun muassa kiristämällä valmisteveroja. Esimerkiksi tupakan, alkoholin, makeisten ja polttoaineiden verotusta nostetaan tuntuvasti.

MTV3:n uutisten tietojen mukaan arvonlisäveroihin on tulossa vain yksi muutos. Kotiin tilattavien lehtien nollaverokanta poistuu ja muun muassa sanomalehdille tulee alin arvonlisäverokanta eli yhdeksän prosenttia.

Kovista leikkauspaineista huolimatta sosiaaliturvaan ei ole tulossa leikkauksia. MTV3:n uutisten tietojen mukaan hallitus varautuu parantamaan perusturvaa ja palveluja 400 miljoonalla eurolla. Painopiste on perusturvan parantamisessa.

Tuloverotusta ei aiota kiristää.

Valtiotalouden sopeuttamisohjelman suuruudeksi on kokouslähteistä kerrottu 2,5 miljardia. Puolueet ovat kuitenkin sopineet keskenään, että kesken hallituskauden on mahdollista tehdä niin sanottu taloustarkastus, jos valtiontalouden vaje ylittää tietyn prosenttiosuuden bruttokansantuotteesta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että eri verot ja leikkaukset tulevat uudelleen käsiteltäväksi.

Nato-kirjauksessa aiotaan ottaa askel tiukempaan suuntaan. Suomi jatkaa edelleen yhteistyötä sotilasliitto Naton kanssa. Vasemmistoliiton vaatimuksesta hallitusohjelmaan kuitenkin kirjataan, että Suomi ei valmistele Nato-jäsenyyden hakemista tällä vaalikaudella.

Puoluejohtajat kokoontuvat Säätytalolle jälleen aamulla kello 9. Tavoitteena on, että hallitusohjelma olisi valmiina viimeistään perjantaina.

Lue myös:

Katso Eeva Lehtimäen raportti (Kymmenen uutiset 15.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.