Mainos

Alkoa uhkaa laajempi lakko

Esimiehiä kehotetaan kieltäytymään myyntityöstä. Myös vartijoita vedetään pois lakkomyymälöistä.

Jos Alkon myyjien lakko alkaa uudelleen joulukuun alussa, liikkeiden pitäminen avoinna voi olla tuntuvasti vaikeampaa kuin viime viikon kolme päivää kestäneessä lakossa.

Myymälöiden esimiesten ammattijärjestö Alkoholialan toimihenkilöt ohjeisti tänään jäseniään, että näiden ei pidä tehdä myyntityötä mahdollisen lakon aikana. Viime viikon lakossa monet Alkon myymälät kyettiin pitämään auki, koska esimiehet hoitivat myyjien työtä.

Liiton mukaan boikottiohje koskee myös Alkon tilauspalvelua ja yritysmyyntiä.

Myös järjestyksenvalvonta ja vartiointi Alkon myymälöissä voi vaikeutua, jos lakko pääsee uudelleen alkamaan. Vartijoita edustavan Palvelualojen ammattiliiton Pamin hallitus päätti tänään yrittää vaikuttaa niin, että lakon aikana avoinna pidettävät myymälät jäisivät ilman vartijoita.

Pamin järjestöpäällikkö Kyllikki Muttilainen kertoi, että vartiointiliikkeiden vartijoista noin 70 prosenttia on Turvallisuusalan ammattiliiton kautta heidän jäseniään.

Esimiehet hankalassa välikädessä

Alkon toimihenkilöjärjestön puheenjohtaja Juri Helmiö sanoi liiton päätöksen merkitsevän sitä, että päälliköt työskentelevät vain omassa myymälässään eivätkä sielläkään tee myyntityötä.

Helmiön mukaan päätös oli vaikea heille erittäin hankala.

- Myymäläpäällikkö on tässä aikamoisessa välikädessä. Toisaalta hän on työnantajan edustaja ja toisaalta työntekijä itsekin. Haluamme tällä saada osapuolet neuvottelemaan ja hakemaan ratkaisua.

Helmiö ei ryhtynyt arvioimaan, sulkeeko heidän päätöksensä mahdollisen uuden lakon aikana nekin myymälät, joita viimeksi kyettiin pitämään auki.

- Toivomme, ettei missään lähdetä minkäänlaisiin uhkarohkeisiin yrityksiin. Jos tässä ei olekaan kysymys potilasturvallisuudesta, mutta aika riskaabeleista tilanteista kuitenkin, hän sanoi.

Pankkitoimihenkilöiden tukioperaatio Alkon myyjille alkaa huomenna, kun Alkon maksuliikenne pysäytetään pankeissa. Tällä ei pitäisi olla vaikutusta maksukorttien käyttöön Alkon kassoilla.

Alkon myyjät yrittävät lakonuhan avulla saada nykyistä parempaa sopimusta erityisesti osa-aikaisten vähimmäistyöajoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.