Mainos

Alko valmis luopumaan myyntimonopolistaan

Alkon pääjohtajan Ilkka Suomisen mukaan Alkon monopolin purku on muutaman vuoden sisällä jopa välttämätön. Suominen kirjoittaa Aamulehdessä, että muutoksen tulee olla harkittu ja omaehtoinen.

Väkevän alkoholin myyntiin ja käyttöön liittyvä myytti on Suomisen mukaan jo aikansa elänyt.
-Alkoholin kansakunnille aiheuttamat vauriot ovat verrannollisia vain nautitun alkoholin kokonaiskulutukseen, ei juomien laatuun, painottaa Suominen.

Suominen pitää tärkeänä, että monopolin purkamisesta huolimatta alkoholin myynnin vastuullisuus ja itsekannattavuus säilytettäisiin. Alaikäisille ja juopuneille ei alkoholia pitäisi myydä jatkossakaan, eikä alkoholin hintoja tulisi voida subventoida muiden myytävien tuotteiden tuotolla.

Suominen pitää tulevaisuuden mallina lisensoituja myymälöitä, joiden ehtona olisi itsekannattavuus ja koulutettu henkilökunta. Myymälöiden määrä voisi nousta jopa kolminkertaiseksi nykyisestä 255:stä.
-Itsestäänselvää on, että lisenssit olisivat vapaasti haettavissa ja myymälät ostaisivat tuotteensa keneltä haluaisivat.

Alkoholin verotusta on Suomisen mielestä laskettava tuntuvasti vuoteen 2004 mennessä.
-Ellei näin tehdä, verotulomenetykset tulevat toista kautta tuontialkoholin lisäyksenä, sanoo Suominen.
-Viron mahdollinen EU-jäsenyys toisi 70 kilometrin päähän Suomesta niin halvan alkoholin marketin, että nykyhinnoilla Suomessa palvelevan alkoholimyymälän ei kannattaisi pitää kauppaa auki.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.