Mainos

Alko myy hotellinsa ja ravintolansa

Ruotsalainen Scandic Hotels ostaa Alko-yhtiöiden tytäryhtiön Arctian hotelli- ja ravintolaliiketoiminnot. Kaupassa siirtyy ruotsalaisomistukseen 22 hotellia ja 25 erillistä ravintolaa. Niiden liikevaihto on yhteensä noin 950 miljoonaa markkaa.

Kauppahinta on 783 miljoonaa kruunua eli 538 miljoonaa markkaa. Maksuna Scandic suuntaa 4250050 osakkeen uusmerkinnän. Tämä määrä vastaa 20:tä prosenttia Scandicin osakkeista ja äänivallasta. Alko-yhtiöt Oy:stä tulee kaupan jälkeen Scandicin toiseksi suurin osakkeenomistaja.

Scandic ja Alko-Yhtiöt pitävät kauppaa edullisena niin Scandian nykyisten pohjoismaisten hotellien kuin ketjuun nyt liitettävien hotellien kannalta. Markkina-asemat vahvistuvat, ja lisäksi saavutetaan ns. mittakaavaetuja. Kaupan jälkeen Scandicilla on yli 100 hotellia Pohjoismaissa. Sen kokonaisliikevaihto nousee noin viiteen miljardiin kruunuun ja henkilöstömäärä 6600:aan.

Alko-yhtiöiden pääjohtajan Ilkka Suomisen mukaan ratkaisu on Alko-yhtiöiden kannalta oikea, sillä Arctian liiketulos on jälleen positiivinen. Hän luonnehtii sijoitusta Scandiciin pitkäaikaiseksi.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.