Mainos

Alitalian neuvottelut joukkoirtisanomisista venyvät

Italialainen lentoyhtiö kaavailee jopa 5000 työntekijän irtisanomista. Rahavaikeuksien kanssa kamppaileva yhtiö haluaa saada henkilövähennykset toteutettua nopeasti, ennen kuun loppua.

Italialaisen Alitalian johdon ja ammattiliittojen väliset neuvottelut lentoyhtiön jätti-irtisanomisista ja työajan pidennyksistä jatkunevat viikonlopulle, kertoi neuvotteluja lähellä oleva lähde varhain tänään. Neuvottelut yritettiin saada päätökseen jo eilen, mutta Italian hallituksen edustajien poissaolon takia niitä jouduttiin lykkäämään.

Hallituksen kanssa on tarkoitus keskustella irtisanottujen työntekijöiden tukemisesta. Alun perin Alitalia pyrki saamaan sovun työntekijöiden kanssa aikaan 15:nteen syyskuuta mennessä. Vaikeuksiin ajautuneella lentoyhtiöllä on kiire saada henkilöstövähennykset ja työajan pidennykset toteutettua ennen kuin yhtiön kassan pohja alkaa häämöttää syyskuun lopussa.

Alitalia kaavailee jopa 5000 työntekijän irtisanomista. Yhtiön lentäjät ja kenttähenkilöstö ovat jo taipuneet etujen leikkauksiin ja työajan pidennyksiin, jotta lähtöpassit saavien määrä vähenisi. Lentoemäntien ja stuerttien kanssa asiasta ei ole vielä päästy sopuun.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.