Mainos

Aliravitsemus Afrikan pahin ongelma

Amerikkalainen tutkimuslaitos laskee raportissaan, että kolmasosa afrikkalaislapsista syntyy alipainoisina. Saman verran väestöstä kärsii aliravitsemuksesta.

Aliravitsemus on pahin este Afrikan kehittymiselle, eikä ongelma ole ainakaan helpottamassa. Näin arvioi amerikkalainen tutkimuslaitos International Food Policy Research Institute mantereen tilaa tuoreessa raportissaan. Asiasta kertoo Johannesburgissa ilmestyvä sanomalehti Business Day.

Laitoksen arvion mukaan jopa kolmasosa afrikkalaisista kärsii aliravitsemuksesta ja niinikään kolmannes lapsista syntyy alipainoisina. Tilanne on erityisen huono Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, kun taas Pohjois-Afrikassa ihmisten ravinnonsaanti on paremmin turvattu. Ruokapulan syiksi nostetaan kuivuuden ja talousvaikeuksien lisäksi sodat.

Este Afrikan kehitykselle

Tutkijoiden mukaan aliravitsemus estää suoraan Afrikan kehittymistä, sillä heikon ravinnon takia lapset kärsivät kasvu- ja oppimishäiriöistä. Tämän vuoksi kehitysapupolitiikkaa pohdittaessa tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota siihen, että ihmisillä olisi tarpeeksi syötävää.

-Riittävän ravinnon turvaaminen helpottaa ihmisten pysymistä tuottavina koko elämänsä ajan ja auttaa heitä pääsemään irti köyhyys- ja kurjuusloukusta, uskoo raportin tekijä Todd Benson.

Lisäksi tutkijat painottavat, että väestön tulotasoa pitää saada nostettua. Paikallisen maatalouden tuottavuuden kasvattamisesta ei ole hyötyä, jos tuotteille ei ole ostajia. Raportissa esitetään keinoiksi aliravitsemuksen voittamiseen muun muassa tehokkaampaa opetusta. Myös hallitusten pitäisi korostaa enemmän maatalouden roolia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.