Mainos

Alikersanttia epäillään naisvarusmiehen salakuvaamisesta

Pääesikunta tutkii tapausta, jossa miespuolisen varusmiespäivystäjän epäillään kuvanneen suihkussa ollutta naisvarusmiestä salaa kännykkäkameralla. Tapaus sattui reilu viikko sitten Uudenmaan prikaatissa Tammisaaressa.

Tutkintapyynnön teki prikaatin komentaja kommodori Henrik Nystén. Naista kuvanneen alikersantin epäillään syyllistyneen palvelusrikokseen ja salakatseluun.

- Tämä on raskain tähän mennessä tutkimamme seksuaaliseen ahdisteluun liittyvä tapaus, sanoo komentaja Jussi Voutilainen Pääesikunnan tutkintaosastolta.

Osasto tutkii vuosittain yhdestä kolmeen seksuaaliseen ahdisteluun liittyvää tapausta. Väärinkäytökset ovat tähän asti olleet lievempiä, esimerkiksi sanallista ahdistelua. Ne ovat johtaneet usein sakkoihin.

- On hyvin valitettavaa, että tällaista on päässyt sattumaan. Asia on tutkittava perusteellisesti, Voutilainen sanoo.

Alasti vai ei?

Miesten ja naisten suihkutilat on erotettu Tammisaaressa seinällä, joka ei yllä aivan maahan asti. STT:n tietojen mukaan alikersantti kuvasi naista matkapuhelimellaan maanrajasta ollessaan päivystäjänä.

Nainen teki ilmoituksen kuvaamisesta saatuaan tietää siitä.

Prikaatin tiedottajan Leo Puhakan mukaan ei ole tietoa siitä, oliko nainen suihkussa täysin alasti.

- Asiassa on merkitystä sillä, oliko hän ihan alasti vai oliko hänellä jotain peittonaan. Joka tapauksessa on hyvin paheksuttavaa, että hän joutui tällaisen kohteeksi, Puhakka sanoo.

Puhelin ja tietokone tutkittu

Puolustusvoimat on tutkinut alikersantin puhelimen. Hän oli itse poistanut kuvamateriaalin kännykästään.

- Tutkimme myös hänen tietokoneensa, koska halusimme varmistua siitä, ettei materiaalia levitetä netissä, sanoi Voutilainen.

Alikersantti on yhä armeijassa.

- Hänen hyllyttämiselleen ei ole laillisia perusteita. Olisi eri asia, jos kyseessä olisi ollut prikaatin virkamies. Alikersantti on varusmies, Puhakka sanoo.

Noin neljäsataa naista aloittaa vuosittain varusmiespalveluksensa armeijassa. Miesvarusmiesten määrä on 25 000-30 000.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.