Mainos

Alikersantti tuomittiin simputuksesta - "mopon käynnistämisestä"

Riihimäen Viestirykmentissä palvellut alikersantti on tuomittu esimiesaseman väärinkäyttämisestä eli kansankielellä simputuksesta. Hämeenlinnan käräjäoikeus katsoi hänen nöyryyttäneen viime heinäkuussa kahta alokasta, joiden vaatepinkat eivät ensimmäisellä viikolla täyttäneet vaatimuksia.

Alikersantti komensi uhrejaan "käynnistämään mopon". Näiden piti laittaa ensin ryyppy päälle eli jättää vesihana juoksemaan. Sen jälkeen polkaistiin muka kone käyntiin vaatekasan alle laitetusta henkarista, mikä heitti tavarat hujan hajan lattialle. Seuraava komento oli sammuttaa ryyppy ja tehdä nopeasti parempi pinkka.

Alikersantti myönsi tapahtuneen, mutta totesi vain noudattaneensa Viestirykmentin pitkää perinnettä. Sen kohteeksi hän oli itsekin joutunut useamman kerran.

Myös uhrit pitivät tapausta vitsinä, mutta tapaus tuli ylempien portaitten tietoon tupakaverin kautta. Tämä kertoi näkemästään isälleen, joka puolestaan kirjoitti kenraalille.

Viestirykmentin luutnantti kertoi todistajana, että perinne oli hänelle tuntematon. Sen kitkemiseksi on annettu uudet ohjeet iltatoimista.

Alikersantti saa maksettavakseen kymmenen päiväsakkoa eli 120 euroa sekä todistajankustannuksia.

Tuomittu, vuonna 1987 syntynyt tuusulalaismies oli jo armeija-aikanaan saanut kurinpitorangaistuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.