Mainos

Alikersanteille sakkoja solvauksesta ja tirkistelystä

Ikävät puheet alokkaasta toivat alikersantille sakkoja kunnianloukkauksesta. Syyttäjän mukaan varusmiesesimiehenä toiminut mies sanoi isomman joukon edessä, että erääseen alokkaaseen pitäisi varata pari rynnäkkökiväärin luotia. Tapaus sattui Helsingin Isosaaressa viime helmikuussa.

Juttua puitiin eilen Raaseporin käräjäoikeudessa Tammisaaressa. Syytetty myönsi sanoneensa jotain, mutta viestin sisällöstä hän oli epävarma. Oikeus uskoi kuitenkin alokasta ja paikalla ollutta todistajaa.

Samainen alikersantti tuomittiin myös esimiesaseman väärinkäytöstä, palvelurikoksesta ja lievästä palvelurikoksesta. Hän joutuu maksamaan 35 päiväsakkoa, joista kertyy hänen tuloillaan 210 euroa. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan 500 euroa kärsimyskorvauksia ja 2 700 euroa oikeuskuluja.

Alikersantti kuvasi naisvarusmiestä suihkussa

Raaseporin käräjäoikeudessa puitiin eilen myös toista alikersanttia koskevaa tapausta. Naisvarusmiehen salakatselu toi sakkoja alikersantille Uudenmaan prikaatissa Tammisaaressa. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhrille tuntuvan korvauksen henkisestä kärsimyksestä. Miespuolinen varusmiespäivystäjä kuvasi suihkussa ollutta naisvarusmiestä kamerakännykällä viime huhtikuussa.

Oikeuden mukaan osapuolet olivat yksimielisiä tapahtumien kulusta, kiistaa oli lähinnä korvauksista.

Alikersantti tuomittiin 50 päiväsakkoon salakatselusta ja palvelusrikoksesta, mikä tekee hänen tuloillaan 300 euroa. Kärsimyskorvauksia tuomittiin 1 300 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.