Mainos

Alhon malli ei saa kannatusta

MTV3:n teettämä tutkimus osoittaa, että suomalaiset eivät kannata Alhon mallia vaan haluavat verohelpotuksia kotityön teettämisestä.

Kolme neljästä suomalaisesta kannattaa verohelpotuksen tai suoran tuen antamista niille kotitalouksille, jotka palkkaavat kotiapua. Vain 16 prosenttia vastaajista kannatti ns. Alhon mallia eli tuen antamista kotitalouspalveluja tarjoaville yrittäjille. Tämä selviää MTV:n uutisten Radarilla teettämästä kyselytutkimuksesta.

MTV:n uutisten Radarilla teettämä mielipidemittaus osoittaa, että suomalaiset kannattavat ehdottomasti ajatusta valtion tukemasta kotitaloustyöllistämisestä. Peräti 70 prosenttia vastaajista antoi tukensa tälle esitykselle. Vastustajia oli viidesosa. Erityisesti perheelliset vastaajat kannattivat kotitalouksien työllistämismahdollisuuksien parantamista.

Ministeri Arja Alhon malli, jossa valtion tuki maksettaisiin suoraan kotitalousyrittäjille, ei saanut vastaajien kannatusta. Vain 16 prosenttia ilmoitti tukevansa tätä mallia.

Kolme neljästä vastaajasta oli sitä mieltä, että tuki pitäisi maksaa kotitalouksille: 43 prosenttia haluaisi tuen verovähennyksenä ja 32 prosenttia suorana tukena työllistäville kotitalouksille.

Samansuuntaisia tuloksia antoi myös Kokoomuksen Nykypäivä-lehden teettämä kysely, jossa 60 prosenttia vastaajista kannatti verovähennysmallia ja 26 prosenttia yritysten tukemista. MTV:n tutkimuksen mukaan yritysmalli sai eniten tukea 15-24 vuotiailta ja opiskelijoilta. Verohelpotusta puolestaan kannattivat erityisesti keski-ikäiset ja toimihenkilöt.

Puolet vastaajista uskoo, että kotitalouksien työllistäminen helpottaa työttömyyttä jonkin verran. Vajaa kolmasosa arvioi, että vaikutus on melko vähäinen. Eniten kotitaloustyöhön työttömyyden helpottajana uskoivat 15-24 - vuotiaat ja opiskelijat.

Tutkimuksessa haastateltiin eilen ja toissapäivänä yhteensä 674:ää suomalaista.
(MTV3/Päivi Mäki-Petäjä)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.