Mainos

Alho valittiin kansanedustajaehdokkaaksi

Kansanedustaja Arja Alho on valittu SDP:n jäsenäänestyksessä kansanedustajaehdokkaaksi. Helsingin sosialidemokraattisen piirin jäsenäänestyksessä Alho sijoittui kahdeksanneksi. Eniten ääniä keräsi ulkoministeri Tarja Halonen ja toiseksi eniten pääministeri Paavo Lipponen. Lipposen puoliso Päivi Hertzberg sai ääniä 11:nneksi eniten.

Postitse toteutetussa äänestyksessä valittiin 20 maaliskuun eduskuntavaaleihin osallistuvaa ehdokasta.

Halonen sai jäsenäänestyksessä 13 064 ääntä ja Lipponen 12 664 ääntä. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Erkki Tuomioja sai ääniä 10 492, mikä riitti äänestyksessä kolmanteen sijaan. Dosentti Ilkka Taipale oli neljäs äänimäärällä 8 633. Kuluttaja-asiamies Erik Mickwitz pääsee ruotsinkielisenä ehdokkaana suoraan listalle.

Lopullisen ehdokaslistan päättää ylimääräinen piirikokous ensi viikon maanantaina, jolloin se voi muuttaa tulosta yhden viidesosan osalta. Helsingin sosialidemokraattisen piirin piirihallitus on kuitenkin päättänyt, että se ei ehdota piirikokoukselle jäsenvaalin tuloksen muuttamista.

Halosen voitto SDP:n jäsenäänestyksessä ei ollut pääministeri Lipposelle yllätys.
-Ei ole vaikea pudota naisen jälkeen toiseksi, kommentoi Lipponen tulosta Oulussa.
Mikä vaikutus Sudqvist-draamalla on asioiden kulkuun ollut, "sitä saavat muut arvioida", pääministeri tuumi. Hän kertoi kuitenkin jo kuullensa, että oli saanut ns. ykkösääniä selvästi eniten.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.