Mainos

Alho: Sotilasvammalakiin muutoksia

Veroministeri Arja Alhon (sd.) mukaan sotilasvammalakiin on tulossa uudistuksia, jotka ovat merkittävimmät muutokset tällä vuosikymmenellä. Veteraanipolitiikan lähivuosien painopisteenä on itsenäisen selviytymisen tukeminen.

Alho puhui sotainvalidien viikon valtakunnallisessa avausjuhlassa Nokialla tänään. Samalla alkoi sotainvalidien syyskeräys. Sen teemana on Sota ei ole leikkiä. Sotainvalideja on tänä päivänä noin 33 000.

Alhon mukaan nyt tarvitaan panostusta veteraanien kuntoutukseen ja asumisolojen parantamiseen sekä puolison tai muun veteraanista huolehtivan henkilön tukemiseen. Avo-, koti- ja päiväkuntoutusta on lisättävä ja kehitettävä. Alho toivoo, että kansalaiset auttaisivat syyskeräyksen onnistumista.

Veroministeri ilmoitti, että myös valtio ryhtyy uusiin toimiin, joilla parannetaan sotainvalidien avohuoltoa. Tähän asti valtio on osallistunut asunnonmuutostöiden kustannuksiin, jos sotainvalidin haitta-aste on vähintään 30 prosenttia. Ensi vuonna Alhon mukaan haitta-asteen raja on tarkoitus laskea 20 prosenttiin ja seuraavana vuonna 10 prosenttiin.

Lisäksi esitetään lievävammaisten kuntoutuksen laajentamista siten, että he saisivat kuntoutusta joka vuosi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.