Mainos

Alho-nauhoista selvityspyyntö oikeuskanslerille

Kristillisen liiton kansanedustajat Toimi Kankaanniemi ja Päivi Räsänen ovat jättäneet oikeuskanslerille selvityspyynnön pääministeri Paavo Lipposen ja kansanedustaja Arja Alhon Sundqvist-jupakan takia.

Kristilliset pyytävät Paavo Nikulaa tutkimaan väitteitä, joiden mukaan Lipponen on toiminut Sundqvistin korvausjutussa toisin kuin mitä pääministeri on kertonut eduskunnalle ja perustuslakivaliokunnalle. Selvityspyynnön jättäjät pitävät ristiriitaa niin vakavana, että asia olisi heidän mielestään selvitettävä pikaisesti.

Jupakan selvittelyä vaaditaan myös SDP:n sisällä

SDP:n puoluehallituksen jäsen, kansanedustaja Reijo Laitinen vaatii sekä kansanedustaja Arja Alhoa että pääministeri Paavo Lipposta antamaan vedenpitävän selvityksen Sundqvist-Alho-jupakan tapahtumista. Laitinen perustelee vaatimustaan sillä, että risiriitaiset ja päiväittäin muuttuvat tiedot heikentävät kansalaisten uskoa poliitiikkaan. Laitisen mielestä asioiden kulku pitää selvittää sekä SDP:n eduskuntaryhmälle että kansalaisille.

Myös Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz kaipaa Alholta ja Lipposelta selvyyttä Sundqvist-sopimuksen valmistelua koskeviin lausuntoihin. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö ei usko, että Alho-Sundqvist-sotku vaikuttaa hallituksen työskentelyyn. Tärkeää hänen mielestään on, että hallituksella on täysi toimintakyky. Niinistö vastasi lyhyesti kysymyksiin jupakan nykytilanteesta keskiviikkona ennen hallituksen iltakoulua. Hän ei tuntunut kovin hanakalta kommentoimaan tilannetta.

Kiistan uusimmista käänteistä hän sanoi, että tilanne näyttää entistä sekavammalta. Joka tapauksessa tämä sekava vyyhti pitäisi hänen mielestään selvittää.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.