Mainos

Alho: kunnilla varaa veronalennukseen

Toinen valtiovarainministeri Arja Alho (sd.) arvioi, että kunnat voisivat alentaa kunnallisveroa puolella pennillä. Alho sanoi Kuopiossa, että ehdotus kuntien eläkerahaston kerryttämisvauhdin hidastamiseksi antaa tähän mahdollisuuden.

Hän korosti, että tilan hakeminen kunnallisveron alentamiseksi tällä tavalla ei uhkaa kuntien palveluja. Lisäksi se suosisi pienituloisia. Ministeri Alho toivoi Kuntaliitolta ja kunnallisilta päättäjiltä ennakkoluulottomuutta asiassa.

Valtion tuloveron alennuksille on Alhon mukaan tulossa tilaa, mikäli luottamus alkaa vaikuttaa niin, että korot ovat rauhalliset, markka vakaa, kuluttajat uskovat parempaan aikaan ja vienti vetää. Jo nyt voitaisiin Alhon mielestä puuttua kunnallisveron lisäksi myös verokiilan kaikkiin osiin.

Puoluetoveri, SDP:n uusi puoluesihteeri Kari Laitinen jarrutteli samaan aikaan toisaalla puheita kunnallisveron alentamisesta. Laitisen mielestä kuntien palveluiden taso ja riittävyys on unohtunut verokeskustelussa.
-Jos kuntalaisille asetetaan kysymys kunnallisveron alentamisen tai tärkeiden palveluiden parantamisen välillä, uskon, että useimmat valitsevat jälkimmäisen, toimivan ja inhimillisemmän kunnan, Laitinen sanoi Tampereella.

Samalla Alho jatkoi kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien kesken hallituksessa puhjennutta sanasotaa veronalennuksista. Hän kiisti tarjonneensa katteettomia veronalennuksia ja oli loukkaantunut valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) tämänsuuntaisista väitteistä.
-Olen odottanut, että ministeri Niinistö oikaisisi julkisesti sen, etten ole esittänyt missään vaiheessa katteettomia veronalennuksia, sanoi Alho.

"Sydämetöntä taktikointia"

Kristillisen liiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi paheksui Keuruulla ministeri Niinistön linjaamaa verokeskustelua.
-Uusin ministeri Niinistön viiden miljardin veronkevennyskupla kohtuuttomine leikkausvaatimuksineen osoittaa sydämetöntä poliittista taktikointia, jolla ei ole mitään tekemistä todellisen verotuksen keventämishalun kanssa, Kankaanniemi sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.