Mainos

Alho ei kiirehtisi ERM-kytkentää

Toisen valtiovarainministerin Arja Alhon (sd.) mielestä Suomen ei pidä kiirehtiä markan sitomista Euroopan valuuttakurssimekanismiin ERM:ään. Alhon mukaan muista ERM-maista kantautuneet viestit ovat sen verran huolestuttavia, että Suomen on vielä syytä pidätellä päätöstään.

Alho arvioi sanomalehti Karjalaisen haastattelussa, ettei Suomi voi tehdä asiassa päätöstä vilkuilematta sivuilleen. Hänen mukaansa asetelma on muuttunut viime keväästä siten, että Saksassakin on enemmän ongelmia kuin silloin näytti olevan. Myös Ranskassa ratkeaa näinä aikoina, kyetäänkö siellä löytämään säästöjä valtion talouden vakauttamiseksi. Alho muistuttaa, että nämä seikat saattavat heiluttaa ERM-järjestelmää.

Suomen talouden näkymiä hän pitää kuitenkin sen verran vakaina, ettei meillä olisi omasta puolestamme "kauhean suurta ongelmaa" kytkeytyä ERM:ään vaikkapa huomispäivänä tai kuukausien päästä. Hän ei myöskään näe markan olevan liian vahva kytkennän kannalta.

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) on viimeksi kolme viikkoa sitten vakuuttanut ajan kypsyneen sille, että hallitus tekee päätöksiä ERM-kytkennästä "lähitulevaisuudessa".
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.