Mainos

Alho: Ajoneuvovero tullaan perimään tavalla tai toisella

Liikenteeltä joudutaan ministeri Arja Alhon (sd.) mukaan jatkossakin kantamaan ajoneuvoveron yhden miljardin markan tuottoa vastaava vero muodossa tai toisessa. Jos autojen tuulilaseihin liimattavasta verotarrasta luovutaan, muita veroja on korotettava, sanoo Alho.

Parhaillaan hallituksessa harkitaan, mikä veromuoto olisi paras tämän veromäärän kantamiseen. Jos miljardin markan tuotto kerättäisiin polttoaineverolla, olisi bensiinin veroa korotettava noin 55 penniä litralta tai bensiinin ja dieselöljyn veroa 31 penniä litralta.

Alho toteaa kansanedustaja Raimo Holopaisen (sd.) kirjalliseen kysymykseen antamassaan vastauksessa, että ajoneuvoveron eriyttäminen ajoneuvon käytön ja mahdollisesti vielä käyttötarpeen välttämättömyyden mukaan olisi hallinnollisesti, kustannuksiltaan ja oikeussuojakysymykset huomioon ottaen mahdoton tehtävä. Polttoaineveroa ei voida korottaa ilman,että korotus todennäköisesti samalla nostaisi polttoaineiden hintoja, sanoo Alho.

Holopainen olisi halunnut vapauttaa käyttömaksusta henkilöt, jotka tarvitsevat autoa välttämättömän liikkumiseen tai jotka ajavat autoa vuosittain vain hyvin vähän. Hänen mielestään oikeudenmukaisempi kohtelu saadaan aikaan korvaamalla autotarra polttoaineveron korottamisella.

Valtiovarainministeriön työryhmä on pitänyt eri vaihtoehdoista joustavimpana siirtymistä veromerkillä kannettavasta verosta verolipulla tapahtuvaan kantotapaan. Tähän ei kuitenkaan ehdittäne siirtyä vielä ensi vuonna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.