Mainos

Alho: Ahvenanmaan veroista ei neuvoteltu

Toinen valtiovarainministeri Arja Alho (sd.) ihmettelee lehtitietoja, joiden mukaan Ahvenanmaa aikoisi alentaa tuntuvasti yritysveroa saadakseen uusia yrityksiä maakuntaan.

Turun Sanomien mukaan Ahvenanmaan tavoitteena on yritysveron pudottaminen nykyisestä 28 prosentista 18 prosenttiin. Veroalella houkuteltaisiin sekä kotimaisia että kansainvälisiä yrityksiä.

Alho kertoi, että hänen tietääkseen veroasiassa ei ole mitään tekeillä. Hän ei myöskään, toisin kuin julkisuudessa kerrottiin, ole menossa ensi viikolla Ahvenanmaalle neuvottelemaan asiasta.

Ahvenanmaata edustava kansanedustaja Gunnar Jansson kertoi Turun Sanomien mukaan, että maakunta yrittää yhteisöveron jakoperusteiden muutoksen yhteydessä siirtää veron kokonaan itsehallinnon piiriin. Tällöin Ahvenanmaa voisi itsenäisesti päättää alueensa yritysten verokannasta.

Alhon mukaan maaneuvos Roger Jansson on ilmoittanut hänelle, että Ahvenanmaalla ei ole kaavailuja laajentaa alennettua verokantaa ja jos he tekisivätkin jotakin muutoksia, asiasta sovittaisiin yhteismenettelyn kautta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.