Mainos

Alhaisilla koroilla ei vielä hankita unelmien asuntoa

Kuva: Lehtikuva

Korkotason lasku keventää asuntovelallisten lainataakkaa ja saattaa myös innostaa omasta asunnosta haaveilevan kuluttajan pankin lainaneuvojan pakeille.

Asiakasneuvoja Anne Aarrekorpi Sampo Pankin Itäkeskuksen konttorista toteaa, että perinteisesti alhainen korkotaso saa ihmiset innostumaan lainanotosta.

- Kevät on aina sellaista aikaa, että innostutaan kaikesta ja sitten kun on vielä otollinen aika korkojen suhteen, niin miksei, Aarrekorpi sanoo.

Näin talouskriisin aikana lainaneuvotteluihin tullaan kuitenkin usein varovaisin mielin.

- Terve jalat maassa -asenne on hyvä. Onhan sitä toki muulloinkin, mutta nyt ihmiset seuraavat, mitä maailmalla tapahtuu ja siitä keskustellaan.

"Asuntolaina on monivuotinen elinkumppani"

Pelkillä alhaisilla koroilla ei vielä päästä pitkälle unelmien asunnon hankinnassa. Aarrekorpi uskoo, että vaikka alhainen korkotaso laskee lainanhoitokustannuksia, muut asiat painavat vaa'assa enemmän.

- Lainan korko on loppujen lopuksi yksi pieni juttu isossa kokonaisuudessa. Tällaisena tavallisia ihmisiä tapaavana asiakasneuvojana olen huomannut, että oman kodin hankinta on se iso juttu, eikä sitä ratkaise korkotilanne. Tietysti suotuisat korot voivat edesauttaa asiaa, Aarrekorpi toteaa.

Yleisessä keskustelussa on ollut esillä pankkien lainaehtojen tiukentuminen. Aarrekorpi ei tätä allekirjoita.

- Lainan saaminen ei ole sen vaikeampaa kuin ennenkään. Ainakin omassa työssäni toimin samalla tavalla kuin vuosi tai kaksi sitten. Asiakkaan kanssa neuvotellaan ja myönnetään hänelle sopiva laina, Aarrekorpi summaa.

Aarrekorpi toteaa, että asuntolaina on iso hankinta ja monivuotinen elinkumppani. Lainaneuvotteluihin kannattaa siksi varautua omia laskelmia tekemällä.

- Olisi hyvä etukäteen laskea omaa päivittäistä rahankäyttöä: kuinka paljon ja mihin rahaa menee, ja mitä asuminen nyt maksaa. Kannattaa myös vähän vilkuilla haavekoteja ja niiden hintoja. Pankissa sitten autetaan eteenpäin.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.