Mainos

Alhaisen taajamanopeuden kannatus lisääntynyt

Alhaisen taajamanopeuden kannatus on lisääntynyt viime syksystä. Liikenneturvan keväällä teettämän tutkimuksen mukaan 41 prosenttia vastanneista pitää 40 kilometrin tuntinopeusrajoitusta sopivana jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden kannalta.

Viime syksynä samaa nopeusrajoitusta kannatti taajamassa 38 prosenttia. Yleisintä 50 kilometrin rajoitusta pitää turvallisena niin ikään 41 prosenttia, mutta kannatus on vähentynyt viime syksystä. 50 kilometrin rajoitus saa kannatusta muita useammin miehiltä ja 35-49-vuotiailta, kun taas 40:n rajoitusta kannattavat naiset ja yli 50-vuotiaat. Vajaa kymmenes vastanneista tienkäyttäjistä kannatti 60:n nopeusrajoitusta. Yleisimmin nämä vastaajat olivat 15-24-vuotiaita.

Jalankulkijat ja pyöräilijät pitivät taajamien liikennettä turvattomampana kuin autoilijat. He myös kokivat yleisen liikenteen ilmapiirin huonommaksi kuin autoilijat. Joka viidennen vastaajan mielestä liikenteen ilmapiiri oli huonontunut viime syksystä. Jalankulkijoista ja pyöräilijöistä 32 prosenttia sanoi turvallisuudesta huolehtimisen lisääntyneen viime aikoina. Kaikista tienkäyttäjistä tätä mieltä oli 42 prosenttia vastanneista. Lähes puolet haastatelluista ilmoitti ylittävänsä kadun suojatien ulkopuolelta kerran tai useammin kuukaudessa. Miehistä runsas kolmannes ylittää kadun jopa päivittäin suojatien ulkopuolelta. Kyselyssä haastateltiin noin 1500:aa tienkäyttäjää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.