Mainos

Alhainen helibor suosittu asuntolainojen korkona

Valtaosa uusista asuntolainoista sidotaan lyhyisiin helibor-korkoihin, jotka ovat viime syksystä lähtien pysyneet erittäin matalina. Pankkien omien prime-viitekorkojen suosio on tyssännyt kuin seinään.

Kolmen kuukauden heliboriin sidottu velka on halvinta, ja korko on pysynyt vakaasti pohjalukemissa syksystä alkaen. Viiden vuoden takaiset heilahdukset yli kymmenen prosentin lukemiin eivät enää näytä pelottavan asunnonostajia.

Helibor-sidonnaisten asuntoluottojen suosio ohitti prime-lainat viime vuonna. Virallisia tilastoja aivan viime kuukausilta ei ole, mutta trendi näyttää korostuneen varsinkin Postipankissa ja Meritassa. Osuuspankeissa se näkyy lievemmin.

Ennen tätä käännettä prime-korkoihin sidottu asuntolainakanta on kasvanut selvästi helibor-sidonnaista kantaa nopeammin samalla kun peruskorkosidonnaiset lainat ovat vähentyneet.

Prime-korkoja on viime vuosina suosittu helibor-heilahdusten pelossa, vaikka vakaammin käyttäytyvät prime-korot ovat kaiken aikaa olleet hieman kolmen kuukauden heliboria korkeammat.
(MTV3/Teijo Valtanen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.