Mainos

Algeriassa uusi joukkomurha

Algeriassa tehtiin viikonloppuna 21 ihmisen joukkomurha, kertoivat paikalliset sanomalehdet tänään.

Lehtien mukaan lauantain vastaisena yönä tuntemattomat hyökkääjät hakkasivat kirveillä kuoliaaksi seitsemän lasta, kolme naista ja 11 miestä Ouled Moussan alueella, joka sijaitsee noin 60 kilometriä maan pääkaupungista Algerista etelään. Surmatyön jälkeen hyökkääjät sytyttivät uhrien kodit tuleen.

Lisäksi seitsemän ihmistä kuoli pommi-iskuissa ja tulitaisteluissa toisaalla Algeriassa. Tämän lisäksi viikonlopun aikana siepattiin seitsemän lasta.

Algerialaiskyliin tehdyissä hyökkäyksissä on kuluvan vuoden aikana kuollut tuhansittain siviilejä. Parin viime viikon aikana hyökkäysten yhteydessä on kadonnut yli 200 ihmistä. Algerian viranomaisten mukaan veritekoihin syyllistyneet ovat ääri-islamilaisia sissejä.

Viranomaiset ovat kehottaneet maaseudulla asuvia liittymään hallitusta kannattaviin joukkoihin tai muuttamaan turvallisemmille seuduille, koska hyökkäyksiä maaseutukyliin ei kyetä estämään. Algerian väkivaltaisuuksissa on lähes kuuden vuoden aikana kuollut yli 65 000 ihmistä. Väkivaltaisuudet alkoivat vuonna 1992 sen jälkeen, kun viranomaiset keskeyttivät vaalit, jotka ääri-islamilaiset näyttivät voittavan ylivoimaisesti.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.