Mainos

Algeriassa raakoja surmia

Ääri-islamilaiset surmasivat kuusitoista ihmistä raa'asti algerialaiseen kylään myöhään eilen tekemässään hyökkäyksessä, kertoivat turvallisuusjoukot tänään. Uhreilta, joista kahdeksan oli lapsia, viillettiin kurkku auki.

Verilöyly tapahtui Zmalan kylässä Ain Deflan maakunnassa 130 kilometriä lounaaseen maan pääkaupungista Alger'sta. Turvallisuusjoukkojen antaman lausunnon mukaan uhrien määrä nousi 16:een, kun yksi hyökkäyksessä haavoittuneista kuoli saamiinsa vammoihin.

Turvallisuusjoukot aloittivat kiivaat etsinnät tavoittaakseen surmaajat, maan virallisen uutistoimiston APS:n välittämässä lausunnossa kerrottiin.

Kyseessä oli verisin isku Algeriassa sen jälkeen kun ramadan eli paastokuukausi runsas viikko sitten alkoi. Väkivaltaisuudet ovat yleensä kiihtyneet Algeriassa ramadanin aikana. Viime vuonna surmansa sai paastokuukauden aikana yli 1200 ihmistä, pääosa heistä syrjäisten kylien asukkaita.

Liberté-lehti kertoi tänään, että ääri-islamilaiset sissit tulittivat kylään tehdyn hyökkäyksen aikoihin myös läheistä Khemis Melianan kaupunkia, jolloin kolmisenkymmentä ihmistä haavoittui. Tarkoituksena oli lehden mukaan ilmeisesti viedä turvallisuusjoukkojen huomio pois kylään tehdystä iskusta.

FIS toivoi rauhan palaavan

Kielletty Islamilainen pelastusrintama -ryhmittymä (FIS) sanoi tänään toivovansa, että Algeriassa huhtikuussa järjestettävät presidentinvaalit edesauttavat rauhan ja vakauden palauttamista maahan.

FIS ilmoitti Ranskassa antamassaan lausunnossa aikovansa osallistua vahvasti vaalikampanjaan. Se kehotti kaikkia kannattajiaan varautumaan vaaleihin vakavalla mielellä. Viranomaisilta ryhmä vaati vapaita ja oikeudenmukaisia vaaleja.

FIS, Algerian suurin oppositioryhmä, kiellettiin sen jälkeen kun viranomaiset vuonna 1992 peruuttivat parlamenttivaalit, jotka FIS oli voittamassa. Algerian väkivaltaisuuksissa on tämän jälkeen kuollut yli 65000 ihmistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.