Algerian koneturmassa yli sata uhria

Yli sata ihmistä on saanut surmansa lento-onnettomuudessa Etelä-Algeriassa. Surmansa saaneiden joukossa oli seitsemän ranskalaista.

Ainakin 102 ihmistä on saanut surmansa, kun lentokone syöksyi maahan Etelä-Algeriassa. Asiasta kertoi Algerian virallinen uutistoimisto APS.

Joidenkin tietojen mukaan yksi ihminen olisi selvinnyt turmasta, mutta hänen kerrottiin olevan pahasti loukkaantunut. Surmansa saaneiden joukossa oli seitsemän ranskalaista.

Air Algerie -yhtiön Boeing 737-200-kone oli juuri noussut ilmaan Tamanrassetista Etelä-Algeriasta, kun se syöksyi Saharan erämaahan. Kone oli matkalla maan pääkaupunkiin Alger'hen. Lentoyhtiön alustavien tietojen mukaan turman syynä oli mekaaninen vika. Silminnäkijöiden mukaan yksi koneen moottoreista syttyi tuleen kohta sen jälkeen kun se oli noussut ilmaan, minkä jälkeen kone syöksyi maahan.

Algerian sisäministeri Yazid Zehouni ja liikenneministeri Abdelmalek Sellal olivat torstaina matkalla onnettomuuspaikalle.

Onnettomuutta tutkimaan on perustettu komissio. Kyseessä on Algerian ilmailuhistorian pahin algerialaiselle koneelle sattunut onnettomuus.

Tamarraset on suosittu turistikohde, vaikkakin viime vuosien väkivalta Algeriassa onkin karsinut turistien määrää rajusti. Alue on kuuluisa tuaregi-paimentolaisistaan ja heidän käsityöläiskulttuuristaan.

(MTV3-AFP-DPA-Reuters-STT)

Lue myös:

    Uusimmat