Mainos

Algerian AIS-sissit julistivat aselevon

Algerian Islamilainen pelastusarmeijan (AIS:n) sissit aloittavat aselevon lokakuun alusta paljastaakseen ne, jotka ovat vastuussa siviileihin kohdistuvista verilöylyistä.

AIS on verilöylyt tuominneen Islamilaisen pelastusrintaman (FIS:n) aseellinen siipi.

AIS:n komentaja Madani Mezerag syytti verilöylyistä kilpailevaa järjestöä Aseellista islamilaista ryhmää (GIA:ta) ja sen takana piileviä voimia, joita hän ei nimennyt. Nämä pyrkivät hänen mukaansa torpedoimaan Algerian hallituksen sovinnon eleet, kuten FIS:n johtajan Abassi Madanin vapauttamisen, viisi vuotta jatkuneen sisällissodan lopettamiseksi.

Lausunto oli päivätty sunnuntaina, mutta se julkaistiin Pariisissa vasta tänään, päivän sen jälkeen kun arviolta 200 siviiliä murhattiin julmasti pääkaupungin Alger'n esikaupungissa Barakissa. Mezerag määräsi lausunnossa kaikki AIS:n komppanianpäälliköt lopettamaan taistelutoimet lokakuun alusta. Näin tehtäisiin tyhjäksi Algerian vahingoittamiseen pyrkivien voimien suunnitelmat.

AIS:n komentaja kehotti myös "muita uskonnon ja kansakunnan etuja vaalivia ryhmiä noudattamaan vetoomusta näiden hirvittävien verilöylyjen takana olevan vihollisen paljastamiseksi ja turmeltuneiden GIA:n ääriainesten jäännösten ja niiden takana piilevien voimien eristämiseksi".
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.