Mainos

Algerian äärimuslimien iskussa kuoli ainakin 85 ihmistä

Ainakin 85 ihmistä on kuollut ja noin 70 loukkaantunut Algerian äärimuslimien terrori-iskussa, kertoi Algerian virallinen uutistoimisto APS tänään. Silminnäkijöiden mukaan myöhään eilen Barakin esikaupunkialueella Alger'ssa tehdyssä iskussa kuoli jopa 200 ihmistä.

Isku on Algerian toiseksi pahin yksittäinen terroriteko sen jälkeen, kun maan hallituksen ja ääri-islamilaisten oppositioryhmien veriset yhteenotot alkoivat vuonna 1992. Pahin yksittäinen terrori-isku tehtiin elokuun lopussa, jolloin ainakin sata Sidi Raisin kylän asukasta sai surmansa muslimisissien hyökkäyksessä.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International tuomitsi tänään Algerian väkivaltaisuudet ja vaati maan hallitusta kiristämään turvatoimia väkivaltaisuuksien ehkäisemiseksi. Amnesty viittasi silminnäkijäväitteisiin, joiden mukaan Algerian hallitus ei ole puuttunut tarpeeksi ajoissa muslimisissien veritekoihin, vaikka onkin ollut tietoinen niistä. Amnesty korosti lausunnossaan lisäksi, että länsimaiden tulisi myöntää entistä helpommin poliittisia turvapaikkoja Algeriasta saapuneille turvapaikanhakijoille.
Algerian hallitus on suhtautunut kielteisesti maasta lähteviin turvapaikanhakijoihin ja sanonut, ettei turvapaikan myöntämiselle lännessä ole perusteita.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.