Algerialaiset armahtaisivat kapinallisia

Algerian levottomuudet ovat saamassa yhden välitilinpäätöksen. Valtaosa kansasta on kansanäänestyksessä antanut tukensa sille että muslimikapinalliset armahdettaisiin. Algerian levottomuudet alkoivat vuonna 1992.

Algerialaiset ovat maan sisäministerin mukaan antaneet voimakkaan tuen muslimikapinallisten armahdukselle. Noureddine Zerhouni ilmoitti, että yli 97 prosenttia äänestäjistä kannatti presidentin esitystä eilisessä kansanäänestyksessä. Lähes 80 prosenttia maan 18,3 miljoonasta rekisteröityneestä äänestäjästä osallistui kansanäänestykseen, ministeri kertoi. Hänen mukaansa vain reilut 2,6 prosenttia äänesti armahdusta vastaan.

Omaiset hautaavat uhreja

Presidentti Abdelaziz Bouteflikan esityksen mukaan kapinalliset armahdetaan ovat he sitten vankilassa, piileskelemässä tai yhä taistelemassa. Armahduksen ulkopuolelle jäävät ne taistelijat, jotka ovat osallistuneet joukkomurhiin.

Väkivaltaisuudet häiritsivät kansanäänestystä useissa maakunnissa Algerian itäosissa. Tiedot korkeasta äänestysaktiivisuudesta herättivät epäilyjä monien vaalihuoneistojen näytettyä puolityhjiltä. Riippumattomia järjestöjä ei ollut valvomassa äänestystä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat