Mainos

Algeria valitsi kunnanvaltuustot

Algerialaiset äänestivät torstaina kunnallisvaaleissa tiukkojen turvatoimien vallitessa. Viranomaiset pelkäsivät hallitusta vastaan taistelevien ääri-islamilaisten iskuja vaalien yhteydessä.

Kun äänestyspaikat olivat olleet avoinna seitsemän tuntia, oli uurnilla käynyt 37 prosenttia 16 miljoonasta äänestäjästä. Hallituksen edustajan mukaan vaalit sujuivat tavanomaisissa olosuhteissa, mutta opposition edustajat kertoivat uhkailuista ja ainakin yhden ehdokkaan pahoinpitelystä.
Algerian hallitus vakuutti vaalien alla, että paikallisvaalit merkitsevät lopullista askelta kohti demokratiaa. Monet tahot eivät silti usko, että vaalit lopettaisivat maata lähes kuusi vuotta koetellutta väkivallan kautta.

Edustajat valittiin yli 1500 paikallishallintoelimeen ja 48 maakunnan johtoon. Yli 80000 ehdokasta lähes 40 puolueesta tavoitteli edustajanpaikkoja.
Vaalihuoneistot avasivat ovensa aamukahdeksalta paikallista aikaa, mutta vaali-innostus vaikutti vähäiseltä radion ja television äänestyskehotuksista huolimatta.
-Me emme usko enää mihinkään, sanoi eräs pääkaupunkilainen. -Meille on ennenkin sanottu, että äänestyksen jälkeen kaikki rauhoittuu. Me äänestimme, eikä tilanne rauhoittunut. Päinvastoin: kaikki on kääntynyt entistä pahempaan.
Algeriassa pidettiin kesäkuussa parlamenttivaalit, joiden toivottiin päättävän väkivallan kierteen. Verilöylyt ovat kuitenkin jatkuneet ja juuri vaalien alla pääkaupungin eteläpuolella on tehty useita raakalaismaisia hyökkäyksiä siviiliväestöä vastaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.