Mainos

Algeria torjuu EU:n valtuuskunnan

Algerian ulkoministeri Ahmed Attaf sanoi tänään, ettei Algeria päästä Euroopan unionin valtuuskuntaa vierailemaan maassa. EU:n valtuuskunnan oli määrä saapua perjantaina kolmipäiväiselle vierailulle väkivaltaisuuksien koettelemaan Algeriaan.

Ulkoministeri Attaf sanoi, että EU oli alun perin ilmoittanut lähettävänsä korkeista virkamiehistä koostuvan valtuuskunnan. Nyttemmin on Attafin mukaan kuitenkin käynyt ilmi, että valtuuskunnan jäsenten virkataso on "erittäin vaatimaton".
- Tämäntasoinen vierailu on merkityksetön. Troikka ei tule Algeriaan, Attaf sanoi pääkaupungissa Alger'ssa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

EU ilmoitti olevansa pettynyt Algerian kannanottoon. EU:n troikan - nykyisen, edellisen ja seuraavan puheenjohtajamaan Britannian, Luxemburgin ja Itävallan - virkamiehet olisivat halunneet tutustua Algerian väkivaltaisuuksiin, joissa on viime viikkoina surmattu yli tuhat ihmistä.

Valtuuskunnan oli määrä selostaa vierailuaan EU:n ulkoministereille, jotka ovat koolla Brysselissä 26. tätä kuuta. Ulkoministeri Attaf sanoi myös, ettei EU:n valtuuskunta ollut suostunut Algerian vaatimukseen, jonka mukaan vierailulla keskityttäisiin Algerian hallituksen taisteluun terrorismia vastaan.

Väkivaltaisuudet alkoivat Algeriassa 1992, kun hallitus oli ensimmäisen äänestyskierroksen jälkeen peruuttanut vaalit, jotka Islamilainen pelastusrintama ISF oli voittamassa. Noin 80 000 ihmistä on kuollut joukkomurhissa ja muissa väkivaltaisuuksissa. Hallitus syyttää väkivallanteoista islamilaisia kapinallisia.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.