Mainos

Algeria: Siepatut turistit elossa

Neuvottelut Algeriassa helmikuussa kadonneiden 31 eurooppalaisen turistin vapauttamiseksi ovat käynnissä, kertoi Algerian matkailuministeri Lakhdar Dorbani maansa parlamentille tänään. Algerian hallitus vahvisti siten ensi kerran, että turistit ovat hengissä.

Ministeri Dorbani kieltäytyi kuitenkin paljastamasta, kenen kanssa neuvotellaan. Sisäministeri Noureddine Zerhouni oli jo aiemmin sanonut, että turistit ovat "mitä todennäköisimmin elossa".

Arviolta 31 turistia - 15 saksalaista, 10 itävaltalaista, neljä sveitsiläistä, yksi hollantilainen ja yksi ruotsalainen - on ollut kateissa helmikuusta saakka. He katosivat ylittäessään Saharaa useina eri ryhminä.

Eräiden tietojen mukaan sieppaajat ovat lunnaita vaativia rikollisia ja toisten mukaan hallitusta vastustavia sissejä. El Watan -lehti lainasi tänään Algerian turvallisuusviranomaisia, joiden mukaan turistit ovat joutuneet lunnaita vaativien rikollisten sieppaamiksi. Viranomaisten mukaan turistien vapauttamisesta on neuvoteltu kolme viikkoa.

Lehden mukaan turistit on paikallistettu Tamelrikin vuoristoon noin 1 500 kilometrin päähän pääkaupungista Alger'sta. Alueelle pääsee vain kameleilla. Sieppaus on ollut turisteille kova koettelemus.

Aiemmin oli spekuloitu turistien joutumisella ääri-islamilaisen GSPC-sissijärjestön (Salafistien taistelu- ja saarnaryhmän haltuun). Järjestöllä sanotaan olevan läheiset suhteet Osama bin Ladenin al-Qaida-verkostoon.

Saksan hallitus pyysi viikonvaihteessa Algeriaa pidättymään asevoiman käytöstä turistien vapauttamiseksi ja tarjoutui lähettämään omia terrorismin vastaisia GSG9-joukkojaan, jos aseellinen vapautusyritys osoittautuu välttämättömäksi. Joukkojen kerrotaan jo kauan harjoitelleen turistien vapauttamista.

Vuonna 1977 rajavartiostoon kuuluvat GSG9-joukot vapauttivat Mogadishussa Somaliassa länsisaksalaisen matkustajakoneen kaikki matkustajat palestiinalaisterroristien käsistä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.