Mainos

Algeria ottaa vastaan EU:n valtuuskunnan

Saksan ulkoministeri Klaus Kinkel sanoi tänään, että Algeria suostuu ottamaan vastaan EU:n kolmen maan valtuuskunnan, joka haluaa keskustella maan hallituksen kanssa terrorismin vastaisesta taistelusta ja islamilaisten fundamentalistien iskujen uhrien auttamisesta.

Kinkel sanoi kuulleensa asiasta Britannian ulkoministeriltä Robin Cookilta, joka on tällä haavaa EU:n ministerineuvoston puheenjohtaja. Valtuuskuntaan kuuluvat EU:n niin sanotun troikan jäsenet, eli nykyinen puheenjohtaja Britannia, edellinen puheenjohtaja Luxemburg ja seuraava puheenjohtaja Itävalta. Aloitteen valtuuskunnasta teki Saksa. EU:n käsityksen mukaan sen lähettäminen Algeriaan ei ole sekaantumista maan sisäisiin asioihin.

Algeria torjui viimeksi eilen kaikki ajatukset ulkomaisesta väliintulosta maan nykyisessä kriisissä. Algeria on suvereeni valtio ja torjuu ehdottomasti kaikki yritykset sekaantua sen asioihin, sanottiin hallituksen lausunnossa.

Britannian ulkoministeriön edustajan mukaan valtuuskunnan vierailun tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Brittiviranomaiset kertoivat myös, että EU oli ollut yhteydessä Algerian hallitukseen vierailun tiimoilta. Viranomaiset vähättelivät Algerian hallituksen aiempaa lausuntoa, jossa tuomittiin EU:n suunnittelema vierailu.

Algerian kriisi on viime aikoina kiristynyt entisestään, kun jopa yli 1 000 ihmisen on kerrottu saaneen surmansa joukkoteurastuksissa kymmenen päivän aikana.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.