Mainos

Algeria: Muslimikapinalliset joukkomurhan takana

Muslimisissien epäillään tappaneen 19 ihmistä ja haavoittaneen neljää Algerian pahimmassa verilöylyssä sitten Abdelaziz Bouteflikan tultua valituksi maan presidentiksi huhtikuussa, kertoivat Algerian hallituksen turvallisuuspalvelun edustajat tänään.

Algerian virallisen uutistoimiston APS:n mukaan joukkomurha tapahtui Sidi Ahmed Drounin kylässä Mascaran maakunnassa, joka sijaitsee 300 kilometrin päässä pääkaupungista.

Joukkomurha tapahtui samaan aikaan kun hallituksen ja suhteellisen maltillisen Islamilaisen vapautusarmeijan, AIS:n väliset neuvottelut tulitauosta ja yleisestä armahduksesta olivat juuri ratkeamassa. Sekä hallituksen että islamistien lähteet kertoivat aiemmin tällä viikolla, että Bouteflika pian armahtaisi AIS:n taistelijoita ja vapauttaisi vankeja.

AIS:n johtaja Madani Mezrag kirjoitti Bouteflikalle aiemmin kirjeen, jossa AIS lupautui laskemaan aseensa ja olevan valmiin liittymään hallituksen taisteluun radikaaleja kapinallisia vastaan, jos presidentti suostuisi AIS:n ehtoihin. Bouteflika on lupaillut armahdusta väkivallasta luopuville ryhmille, mutta vannonut kovalla kädellä hoitaa radikaalikapinalliset.

Läntisten arvioiden mukaan yli 70000 ihmistä on kuollut viimeisten seitsemän vuoden aikana Algerian verisissä väkivaltaisuuksissa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.