Mainos

Algeria kieltää orpolasten matkustamisen Eurooppaan

Algerian hallitus on kieltänyt lukuisten joukkomurhissa vanhempansa menettäneiden lasten matkustamisen Eurooppaan. Paikallinen El Watan -sanomalehti kertoi asiasta eilen. Hyväntekeväisyysjärjestöt olivat kutsuneet lapset auttaakseen heitä toipumaan psykkisistä ongelmista.

Paikallisviranomaiset panivat toimeen hallituksen määräyksen eivätkä myöntäneet lapsille matkustamisen vaatimia virallisia asiakirjoja. Kaikki lapset ovat lehden mukaan alle 12-vuotiaita. Suurin osa heistä on kotoisin eteläisessä Algeriassa sijaitsevista Boufarikista ja Blidasta, joissa on tehty raakoja siviilien joukkomurhia kahden viime vuoden aikana.

Hallitus ei ole kommentoinut matkustuskieltoa, mutta hallitusta kannattava El Moudjafid -päivälehti sanoi eilen, että kiellon tarkoitus on "suojella lapsia, jotta heille ei esitetä painostavia kysymyksiä heidän vanhempiensa tapoista".

Läntisten arvioiden mukaan yli 65 000 ihmistä on kuollut ja noin 300 000 lasta on jäänyt orvoksi Algerian väkivaltaisuuksissa sen jälkeen, kun viranomaiset vuonna 1992 peruivat vaalit, joissa ääri-islamilaiset olivat voitolla. Kuolleiden joukossa on satoja lapsia.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.