Mainos

Algeria etsii keinoja väkivallan lopettamiseen

Algerian presidentti Liamine Zeroual syytti tänään "ulkomaisia voimia" salajuonesta Algeriaa vastaan. Presidentti puhui kansakunnalle televisiossa maan ajauduttua yhä syvemmälle väkivallan kierteeseen.

Zeroual vakuutti Algerian taistelevan terroristiryhmiä vastaan niiden hävittämiseksi. Mitään etukäteistietoja ei ollut saatavissa presidentin puheesta. Diplomaattilähteet Alger'ssa arvelivat hänen puhuvan joko viimeaikaisista tapoista, joista viranomaiset syyttävät äärimuslimeja, tai luvatuista parlamenttivaaleista - tai molemmista.

-Zeroual näkee vaalit ulospääsytienä terrorismista, mutta GIA (Aseistettu islamilainen ryhmä) on luvannut jatkaa sotaansa, tapahtui mitä hyvänsä, eräs lähde sanoi tänään. GIA on jyrkin hallitusta vastaan taistelevista järjestöistä.

Parin viime viikon aikana Algerian väkivaltaisuuksissa on kuollut lähes pari sataa ihmistä. Terrori on lisääntynyt tuntuvasti myös pääkaupungissa Alger'ssa, jossa asuu arviolta 3-4 miljoonaa ihmistä. Kuluneen viikon aikana Alger'ssa on räjähtänyt ainakin viisi pommia, ja toiset 17 on tehty vaarattomiksi.

Toistaiseksi vahvistamattomien tietojen mukaan 22 ihmistä surmattiin raa'asti Haouch Benramdanen kylässä, Alger'n lähellä keskiviikkona. Paikallisten asukkaiden mukaan uhreilta oli viilletty kurkut auki. Murhat ja kymmenien ihmisten silpominen raajarikoiksi on herättänyt kauhua ja pelkoa.apA Väkivalta alkoi Algeriassa vuonna 1992, kun armeijan tukema hallitus keskeytti parlamenttivaalit, jotka Islamilainen pelastusrintama oli selvästi voittamassa. Väkivaltaisuuksissa on kuollut noin 60 000 ihmistä.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.